پیشکسوتان استان اصفهان (4) - به نقل از سایت پدر و پسر - نیما جوانبخت
پیشکسوتان شطرنج استان اصفهان(2)
پنجمین نفر از سمت راست: مرتضی حمصیان از اصفهان
نفرات برتر ششمين دوره مسابقات قهرمانی کشور. ايستاده از سمت راست: آقایان داريوش پرنيانی (مشترک دوم و سوم)، قدرالله راستی (هفتم)، حسينقلی سالور (پنجم)، يوسف صفوت (مشترک دوم و سوم)، مرتضی حمصيان (چهارم)، تورج ابراهيمی (اول)، منوچهر زنديفر (ششم). نشسته از سمت راست: حسن نوايی (داور)، دکتر عصار رئيس وقت فدراسيون شطرنج کشور، ابوالخیر آل آقا (داور) - سال 1340
آقای نیکید میرزایانس
از سمت راست: آقایان هاروت قاراخانیان- نوئل کشیشیان- آرلن هامبارچیان- آرامازد بغوسیان(پال)- آوو قاراخانیان- نیکید میرزایانس.
آقای حسین گلشنی(رئيس کنونی هيأت شطرنج استان اصفهان+استاد و مدرس خطاطی +داور بین المللی شطرنج)
آقای ناصر ریاحی، بازیکن و مربی سختکوش اصفهانی که بدون هیچ اغراقی زندگی خود را وقف اعتلای شطرنج اصفهان کرده اند.
استاد ناصر ریاحی سالها مربیگری نگارنده (نیما جوانبخت) را بر عهده داشتند و در پیشرفت شطرنج من نقش به سزایی ایفا کردند.
استاد فیده علی نیک نداف(از اعضای پیشین تیم ملی شطرنج ایران)
استاد فیده محمدرضا محمدی(از اعضای پیشین تیم ملی ایران)
آقای بهزاد کلانتری، بازیکن پُرسابقه و فعال اصفهان
(این عکس مربوط است به کسب عنوان قهرمانی شطرنج استان اصفهان در سال1391 توسط ایشان)
آقای جمشاه حقایق از بازیکنان پُرسابقه و فعال اصفهان
آقای علیرضا خیری، بازیکن و مربی شطرنج اصفهان در مسابقات جشنواره کشور در سال1391به میزبانی همدان
آقای شنتيا سليمانی دارنده مدال طلای ميز 5 در مسابقات شطرنج جام ملت های آسیا درسال2005 به میزبانی اصفهان
آقای مهران اعظمی کیا موسیقیدان و بازیکن و مربی شطرنج اصفهان
-----
عکس های فوق از سایتهای هیأت شطرنج اصفهان، آچمز، رخ در رخ، باشگاه شطرنج آرمن، آکادمی شطرنج اصفهان انتخاب شده است.
برای دیدن مجموعه عکس های «پیشکسوتان شطرنج استان اصفهان(1) » می توانید اینجا را کلیک کنید.
تهیه و تنظیم از نیما جوانبخت
فروردین1392
پیشکسوتان شطرنج استان اصفهان (3):
با ارج نهادن به مقام و منزلت بزرگان شطرنج استان اصفهان به محض اماده شدن عکسهای دیگر پیشکسوتان محترم و همچنین تهیه عکسهای با کیفیت بهتر در همین صفحه تصاویر کاملتر منتشر خواهد گردید.
اقایان (از راست به چپ) : انوشمهر - میرجانی - منصوری - نغنائیان - سیدنا
اقایان قدرت اله راستی - انوشمهر و میرجانی در حال بازی سیمولتانه با استاد بزرگ روسی
اقایان قدرت اله راستی و اصغر راستقدم قهرمان جوانان استان در هنگام دریافت جائزه
اقای حمصی عضو اسبق تیم ملی
اقای حمصیان عضو اسبق تیم ملی
اقایان مهداد ازلی و نعمت الهی در مسابقه پیشکسوتان استان
اقای محمد میرجانی قهرمان اسبق استان در حال بررسی بازی
اقایان انوشمهر و بهمن دهقان
زنده یاد اقای ناصر قزلباش
اقایان (از راست به چپ) : زنده یاد سید مهدی حسینی - عبدالکریم امیری - احمد یزدان دوست و احمد همدانیان در مراسم تجلیل از پیشکسوتان استان
زنده یاد سید مهدی حسینی و اقای حسین اریا نژاد در مسابقات اوپن اردیبهشت اصفهان
زنده یاد محمود محمودی . زنده یاد حاج ناصر مکبر
اقایان حسین فروتن فر و احمد یزدان دوست
از چپ به راست اقایان : قدرت اله راستی - علیرضا شاه سیاه - نغنائیان - بهمن دهقان - انوشمهر - محمد میرجانی و ؟ در مراسم تجلیل از پیشکسوتان استان
اقایان سعید قطاع و علی شجاعی در مسابقات دسته اول باشگاههای استان
اقایان علی هاشمی تهرانی و حسین گلشنی در مراسم افتتاحیه خانه شطرنج کاشان
اقایان قدرت اله راستی (رئیس اسبق هیات شطرنج استان) و محمد میرجانی قهرمان اسبق استان در حال دریافت جائزه
اقای مصطفی صمدی - مسابقات دسته اول باشگاههای استان
اقایان محسن سیدنا (رئیس اسبق هیات استان) و یداله عطائی - مسابقات دسته اول باشگاههای استان
اقایان: علیرضا شاه سیاه و احمدرضا وحید در مسابقات دسته اول باشگاههای استان
اقای فرهاد یوسفان- لیگ دسته اول باشگاههای استان
اقایان از چپ به راست : احمد ربیعی و مهداد ازلی - مسابقات پیشکسوتان استان
پیشکسوتان استان (2)
تاریخ ثبت مقاله: 1389/07/20
متولد 1309 در شهر اصفهان می باشد.دارنده دیپلم نساجی از شهر لئون فرانسه سال1936 میلادی مسلط به زبان های فرانسه و انگلیسی و آلمانی هستند .
فراگیری شطرنج را همزمان با نواختن ویولون در سن 9 سالگی به تشویق مادرش آغاز نمود. از سن15 سالگی با شطرنج بازان آن زمان آشنا شد تا اینکه در سن18 سالگی به کشور سوئیس عزیمت و در شهر ژنو اقامت گزید و در مراکز و کانون های شطرنج آن شهر با تئوری شطرنج آشنا و در مسابقات و تورنمنت های آن کشور شرکت نمود.
در سال 1338 پس از مراجعت به ایران در مسابقات قهرمانی تهران با حضور کلیه بازیکنان طراز اول آن زمان شرکت و به مقام قهرمانی شطرنج تهران نائل شده. در سال1340 به اصفهان عزیمت نموده و پس از دو سال اشتغال بنا به دعوت سازمان همکاریهای فنی دولت فرانسه برای گذرانیدن یک دوره تکمیلی رشته نساجی به کشور فرانسه عزیمت و در شهر لئون اقامت نمود.
در آنجا ضمن ادامه تحصیلات رشته مزبور در مسابقات شطرنج شهر لئون شرکت و به مقام اول دست یافت و طی مسابقه ای که بین شهر لئون وپاریس برگزار شد طی یک بازی جالب بر قهرمان آن زمان کشور فرانسه( آقای رولان) پیروز گشت .
ایشان دارای ریتینگ بین المللی شطرنج مکاتبه ای بوده ودر سال 1347 در مسابقات قهرمانی کشور به همراه تیم اصفهان موفق به کسب مقام اول تیمی شده اند. همچنین از سال1345 تا 1351 ریاست هیئت شطرنج استان را بر عهده داشتند در1347 به عنوان سرپرست و داور مسابقات شطرنج دانش آموزان دبیرستان های دخترانه و پسرانه استان بوده و بارها از سوی فدراسیون شطرنج مورد قدر دانی قرار گرفتند. آقای راستی در 68-1367 نیز پس از سال ها دوری از صحنه مسابقات رسمی شطرنج در مسابقات قهرمانی استان اصفهان شرکت و مقام اول این مسابقات را کسب نمودند .
مرجع :خبر نامه شطرنج اصفهان سال اول شماره3اسفند ماه 1379
انتقال مطلب : از سایت شطرنج ارمن
پیشکسوتان شطرنج استان اصفهان (1)
تاریخ ثبت مقاله: 1389/07/20
مرحوم استادکمال جناب پور
مرحوم کمال جناب پور ، آخرین فرزند مرحوم شیخ حسنعلی جناب حافظ القرآنی در سال 1306 هجری شمسی در شهر اصفهان متولد شد. تحصیلات ابتدائی را نزد پدر که علاوه بر درجه اجتهاد در زمینه قرائت قرآن و سبکهای مختلف آن دستی قوی داشت و مکتب خانه ای جهت تعلیم و تربیت جویندگان علم و ادب دایر کرده بود ، به اتمام رساند. اما متاسفانه بعلت فوت ناگهانی پدر بالاجبار در سن 11 سالگی از ادامه تحصیل باز ماند و در بازار اصفهان در کارگاه بافندگی برادر بزرگتر خود مشغول بکار گردید. ولی هیچگاه دست از مطالعه و کسب علم و دانش نکشید .
در سال 1334 به خدمت سربازی اعزام شد که مصادف شد با فوت مادر . پس از خدمت سربازی در بازار اصفهان به شغل تجارت پرداخت و در عین حال با هنرمندان و اهل علم و ادب نیز مراوده و نشست و برخاست داشت که برای اولین بار توسط بعضی از دوستان خود با بازی شطرنج آشنا شد و بعلت هوش و استعداد ذاتی بسرعت پیشرفت نمود و در این رشته فکری مهارت و سبکی خاص پیدا کرد و سپس به عضویت هیئت شطرنج اصفهان درآمد و در سال 1336 بعلت درخشش در مسابقات کشوری بعنوان هنرآموز درجه 1 شطرنج شناخته شد و به تربیت هنرجویان این رشته پرداخت و حتی تا آنجا پیش رفت که در مسابقات کشوری به رتبه سومی نائل آمد.
بعضی از هنرجویانی که تحت نظر وی آموزش یافته بودند بعدها در مسابقات شطرنج خوش درخشیدند و حتی به مقام قهرمانی دست یافتند که از آن جمله می توان از آقای حمصیان ، قهرمان اسبق شطرنج کشور نام برد.وی در سال 1340 ازدواج نمود که حاصل آن 4 فرزند بود.
ایشان علاوه بر شطرنج به ردیف موسیقی ایرانی و هنر فرش نیز علاقه وافری داشت . خطی خوش و پخته داشت و همیشه توصیه می کرد که اگر نمی توانید خوش بنویسید سعی کنید نوشته شما خوانا باشد و حداقل دیگران در خواندن آن دچار زحمت و اشکال نشوند.
مرحوم کمال جناب پور در تاریخ ششم اردیبهشت سال 1373 هجری شمسی به علت عارضه قلبی پس از عمری تلاش که حاصل اراده و اتکاء به نفس او بود ، به دیدار حق شتافت .
مزار وی در باغ رضوان اصفهان می باشد. برای وی از خداوند رحمان طلب آمرزش و شادی روح و برای وابستگانش آرزوی توفیق و سرافرازی می نمائیم .