بوریس اسپاسکی

تاریخ ثبت مقاله: 1390/11/12

 

بوریس اسپاسکی؛ اسطوره شطرنج ۷۵ ساله شد

بوریس اسپاسکی؛

اسطوره شطرنج ۷۵ ساله شد

بوریس واسیلیویچ اسپاسکی در ۳۰ ژانویه ۱۹۳۷در لنینگراد چشم به جهان گشود.شطرنج را در ۵ سالگی آموخت و در زمان خود به عنوان یکی از نوابغ کوچک دنیای شطرنج به شمار میرفت.بوریس اسپاسکی چندین دوره عنوان قهرمانی شوروی سابق را به دست آورد و به  مسابقات کاندیدای عنوان قهرمانی جهان راه یافت.در ساال ۱۹۶۹ با شکست تیگران پتروسیان عنوان دهمین قهرمان تاریخ شطرنج را به خود اختصاص داد.اسپاسکی در حالی که با بیماری دست و پنجه نرم می کند دارای روحیه خوب و اهداف جالب توجه است.

بوریس اسپاسکی-دهمین قهرمان تاریخ شطرنج

"بوریس واسیلیویچ اسپاسکی" در ۳۰ ژانویه ۱۹۳۷ در لنینگراد از شهرهای شوروی سابق که امروزه به عنوان "سنت پترزبورگ" شناخته می شود، متولد شد.وی حرکات شطرنج را در سن ۵ سالگی و درون قطاری که شهروندان شهر محاصره شده لنینگراد توسط حمله ارتش هیتلر در سالهای ۱۹۴۱-۱۹۴۴ تخلیه می شدند را یاد گرفت.

بوریس اسپاسکی به عنوان یک نابغه کوچک در سن ۱۰ سالگی و زمانی که "میخائیل بوتوینیک" قهرمان شوروی سابق را در سال ۱۹۴۷ در یک مسابقه همزمان شکست داد مورد توجه عمومی قرار گرفت. وی در سن ۱۶ سالگی در یک مسابقه قدرتمند بین المللی در بخارست رومانی عملکرد موفقیت آمیزی داشت و در سن ۱۸ سالگی در "انتورپ" بلژیک عنوان قهرمانی جوانان جهان را به دست آورد.عنوان استاد بزرگی در همان سال و در حالی به او اهدا شد که این عنوان در زمان خود یک رکورد به حساب می آمد.در سال ۱۹۵۶ برای اولین بار به مسابقات قهرمانی کاندیدای عنوان قهرمانی جهان در آمستردام راه یافت و در میانه های جدول ده نفری شطرنجبازان نخبه جهان قرار گرفت.وی در آن زمان ۱۹ ساله بود.

شوربختانه، اسپاسکی جوان، یک دوره بد را پشت سر گذاشت و آنطور که همگان انتظار داشتند به مسابقات کاندیدای ۱۹۵۸ و ۱۹۶۱ راه نیافت.مربیانش را عوض کرد و از سبک حمله ای انعطاف ناپذیر "آلکساندر تولوش" به سبک استراتزیکی آرام "ایگور بوندارفسکی" نغییر جهت داد.این شگرد برایش مثمرثمر بود به طوریکه یکی از  دو عنوانش در مسابقات قهرمانی شوروی را در باکو ۱۹۶۱ کسب نمود.او به مسابقات اینترزونال ۱۹۶۱ در آمستردام راه یافت و با موفقیت جواز حضور در مسابقات کاندیدای قهرمانی سال بعد را به دست آورد.

اسپاسکی به حد غایی بازیکنی انعطاف پذیر در صفحه شطرنج بود به طوریکه سبک بازیش را به آسانی با توجه به احتیاجات زمان خود تطبیق می داد.در مقابل "کرس" یک استراتژیست،مقابل "گلر" یک مهاجم دهشتناک و مقابل "تال" بازی را به سمتی آرام هدایت می نمود به طوریکه بزرگترین بازیکنان تاکتیکی هم نمی توانستند هیچ طرح حمله ای را پیدا کنند.

اسپاسکی در سال ۱۹۶۶ برای اولین بار در رویارویی قهرمانی جهان رودرروی "تیگران پتروسیان" قرار گرفت اما با نتیجه ۳ پیروزی - ۱۷ تساوی و  ۴ شکست از کسب عنوان قهرمانی جهان بازماند. اما در دوره بعدی با از پیش رو برداشتن گلر،لارسن و کورچنوی یکبار دیگر به فینال عنوان قهرمانی جهان و در مقابل پتروسیان راه یافت و اینبار با اختلاف ۲ امتیاز او را شکست داد و به عنوان دهمین قهرمانی رسمی تاریخ شطرنج جهان دست یافت.اما این قهرمانی دیری نپایید و در سال ۱۹۷۲ در نبردی با عنوان "جدال قرن" از "بابی فیشر" آمریکایی شکست خورد و عنوانش را از دست داد.

رویاروییش با "فیشر" در "ریک یاویک" ایسلند و در حالی برگزار شد که دو کشور شوروی و آمریکا در اوج جنگ سرد قرار داشتند و این رویارویی به عنوان سمبلی از تقابل سیاسی دو ابرقدرت به شمار می آمد.قبل از این رویارویی "فیشر" هرگز نتوانسته بود "اسپاسکی" را شکست دهد و در بازیهای رودروی گذشته، تنها ۲ تساوی و ۳ شکست را ثبت نموده بود.در نبرد "ریک یاویک"،"فیشر" به آسانی و درحالی که در بازی اول شکست خورده بود و یک بازی را به دلیل عدم حضور سر میز مسابقه از دست داده بود بر "اسپاسکی" فائق آمد.


اسپاسکی(راست) در بازی مقابل استاد بزرگ "جان هین دنور" در المپیاد نیس ۱۹۷۴ 

"اسپاسکی" پس از اینکه عنوان قهرمانیش را در مقابل "فیشر" از دست داد در مسابقات مهم، موفقیتهایی داشت، به طور مثال در سال ۱۹۷۳ عنوان قهرمانی شوروی را به دست آورد اما در مسابقات کاندیدای عنوان قهرمانی سال ۱۹۷۴  از یک ستاره تازه وارد به نام "آناتولی کارپوف" شکست خورد و از راهیابی به فینال عنوان قهرمانی جهان بازماند."اسپاسکی" یکبار دیگر در مسابقات کاندیدای قهرمانی جهان ۱۹۷۷ شرکت کرد اما با شکست در مقابل "ویکتور کورچنوی" برای آخرین بار از راهیابی به مسابقه فینال عنوان قهرمانی جهان بازماند.وی پس از آن با سومین همسرش به فرانسه مهاجرت کرد و به عنوان شهروند فرانسه زندگی جدیدی را آغاز کرد.از این به بعد گهگاهی در مسابقات شرکت می کرد و بیشتر به دنبال لذت بردن از شطرنج بود تا اینکه به طور جدی و پرشور برای کسب نتایج مهم تلاش کند.

در سال ۱۹۹۲ و در مسابقه انتقامی قرن، یکبار دیگر رودروی فیشر در "سوتی استفان"(مونتنگرو) و بلگراد قرار گرفت و با نتیجه ۵ برد، ۱۵ تساوی و ۱۰ شکست، این دیدار را هم باخت اما مقدار قابل توجهی جایزه نقدی به دست آورد.

"اسپاسکی" در اکتبر ۲۰۰۶ به سکته مغزی دچار شد اما بهبود یافت.وی در ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۰ یکبار دیگر و اینبار یک سکته جدی را از سرگذراند که به فلج شدن سمت چپ بدنش منجر شد.از این تاریخ او به فرانسه برای انجام یک درمان طولانی مدت رفت و بهبودی حاصل کرد.

ما دو هفته پیش با "بوریس واسیلیویچ" از طریق "اسکایپ" دیداری تصویری داشتیم و او با روحیه یافتیم.از او دعوت کردیم تا در تابستان که هوا خوب است سفری به هامبورگ داشته باشد تا بر روی دو "دی وی دی" کار کنیم.او در طول اتاق قدم می زد و با بلند کردن اجسامی سعی داشت تا به ما نشان دهد که بهبودی حاصل کرده است.او به شوخی گفت که خوشبختانه سکته مغزی در آن سمت از مغزم که به صحبت کردن،فکر کردن و شطرنج بازی کردن متعلق است، آسیب نرسانده است.او حال و احوال خود را به طور خلاصه چنین بیان نمود: "من هم اکنون درمرحله آخر بازی زندگی هستم.مرحله ای که سخت ترین مرحله یک بازی است، اما من هنوز خوبم."

ما امیدواریم که بوریس و همسرش "مارینا" را در هامبورگ به زودی ببینیم.

 


مصاحبه

خبرنگار شطرنجی آلمانی "دگوبرت کوهلمیر" به مناسبت ۵۰ سالگی "بوریس اسپاسکی" مصاحبه ای به زبان آلمانی ترتیب داده است که به بخشهایی از آن توجه فرمایید:

با کدام یک از شطرنجبازان بزرگ دنیا دوستی داشته اید؟

با آندرسن،مورفی،چیگورین،کاپابلانکا و آلخین دوستی نزدیکی داشته ام.این درحالی است که من حتی یکبار آنها را ملاقات نکرده ام.البته از شوخی که بگذریم با "میشا تال" و "بابی فیشر" دوستی نزدیکی داشته ام.من به "تال" علاقه بسیاری دارم و برایش احترام خاصی قائلم.هر روز به یاد "بابی فیشر" هستم.

کدام خصلت شخصیتی "فیشر" برجسته است؟

"بابی فیشر" به معنای کلمه حریفی سخت بود.او این را به طور مطلق در مسابقات نشان داد.تمایل بسیاری برای کسب پیروزی داشت و به همین جهت بود که به موفقیتهای بزرگی دست یافت.اما در زندگی اجتماعی چنین نبود.او اشتباهات بسیاری را در زندگی مرتکب شد.هرگز سازشکار نبود.نه در زندگی و نه در شطرنج.

تنها گشایش مورد علاقه شما چیست؟ البته شما در دوران جوانی علاقه خاصی به گامبی شاه داشتید.

این حرف شما همیشه صادق نبوده است.این علاقه این اواخر اتفاق افتاد.من هنگامی که به عنوان استاد بزرگی دست یافتم به گامبی شاه روی آوردم .گامبی شاه در دستان یک استاد بزرگ سلاح خطرناکتری است تا اینکه در دستان یک بازیکن در سطوح پایینتر باشد.

من یکی از بازیهای شما را در برابر "دیوید برونشتین" در سال ۱۹۶۰ به خاطر دارم در مورد آن توضیح دهید؟

بله این بازی یکی از بازیهای مورد علاقه من است. البته من تنها این بازی را نه به خاطر خود آن بلکه به خاطر داستانهای دور رو بر آن دوست دارم.خود "برونشتین" هم گشایش گامبی شاه را دوست داشت.اما او از اینکه من یک رخ کامل را در این گشایش و  بازی درمقابلش قربانی کردم و او را با سلاح خودش شکست دادم چندان خوشنود نبوده است.این بازی کاملاً او را نا امید کرد.(دریافت بازی)

 


پیام "کرسان الیومژینوف" رییس فیده یه مناسبت سالروز تولد اسپاسکی

"بوریس واسیلیویچ" عزیز

من به عنوان رییس فدراسیون جهانی شطرنج و به همراه میلیونها هوادار شطرنج در سراسر جهان از صمیم قلب برای شما به مناسبت سالروز تولد  ۷۵ سالگیتان احساس خوشحالی می کنیم.

در عمر ورزشی شما لحظات بسیار برجسته ای وجود دارد.شما در بسیاری موارد توانایتان را برای فائق شدن بر مشکلاتی که در وضعیتهای بغرنج بوجود آمده بود، اثبات نموده اید.توانایی شما در بازی شطرنج و نیل به موفقیت به طور جوانمردانه برای نسل جوان یک الگو است.از شما به دلیل رفتارتان در جریان مسابقات قهرمانی جهان در ریک یاویک ۱۹۷۱ قدردانی می کنیم.همه آموختند که شطرنج چیست.شما نه تنها برای خود بلکه اهالی شطرنج جهان الگویی از شرافت و شایستگی هستید.

حرفه ایگری،اشتیاق، بالاترین سطح وفاداری،صداقت و فرهنگ شما در کنار فروتنی و مهربانی که نسبت به افراد دیگر دارید، ازشما یک انسان قابل احترام ساخته است.

شما پس از بازنشستگی از فعالیتهای شطرنجی تمامی دانشتان را در اختیار نسل جوان قرار دادید.راه اندازی مدرسه شطرنج در "ساتیکا" در منطقه "چلابینسک" روسیه با افتخار به نام شما می بالد و به مدت ده سال مرکز فعالیتهای شطرنجی در منطقه اورال به شمار می رود.صدها نفر از بچه های شطرنجباز از سراسر روسیه با شرکت در این مدرسه و شناخت جهان شطرنج قدردان شما می باشند.

من معتقدم که بیماری موقتی شما هرگز نمی تواند شما را از ادامه فعالیتهایتان به نفع شطرنج دور کند و شما را به زودی به عنوان یک راهنما و نصیحت گر در کنار خود خواهیم داشت. 

به عنوان رییس فدراسیون جهانی شطرنج از شما به عنوان مهمان ویژه جهت شرکت در مسابقه قهرمانی جهان بین آناند و گلفاند  در ماه می آینده دعوت می نمایم.

بوریس عزیر در این روز دلپذیر برای شما آرزوی موفقیت و سلامتی دارم.امید دارم تا در نهایت سلامت روحی و جسمی باشید.آرامش و بهروزی را برایتان آرزو دارم.

با تقدیم آرزوهای خوب


... یک خانه با تمامی امکانات در شهر الیستا، شهر شطرنج هدیه داد.

 


مرتبط:

 


برچسب‌ها: بوریس اسپاسکی

نقل از وبلاگ شطرنجیان

نظرات

نام

ایمیل   (نمایش داده نخواهد شد)
نظر

حامیان


قهرمانان
  • استاد بزرگ شاهین لرپری زنگنه
    استاد بزرگ شاهین لرپری زنگنه
    مربیگری تیم ملی تونس در سال 2022(1400)
    کسب عنوان برترین بازیکن جوان آسیا از سوی فدراسیون شطرنج آسیا (2016)
    شرکت در مرحله نیمه نهایی مسابقات قهرمانی کشور وراه یابی به فینال مسابقات در سال 1396
    نایب قهرمانی لیگ برتر باشگاهای کشوربه همراه تیم ذوب آهن وکسب مقام اول (میز1) در سال 1395
    کسب اخرین نورم استاد بزرگی در مسابقات المپیادجهانی به همراه تیم ملی بزرگسالان
    کسب مقام سوم قهرمانی جهان در رده سنی زیر 18 سال -2016
    کسب مدال طلای تیمی قهرمانی جهان در المپیاد زیر 16 سال 2015 - مغولستان
    کسب عنوان قهرمانی اسیا در رده سنی زیر 16 سال - 2015(کره جنوبی)
    کسب مقام دوم مشترک اوپن گرجستان 2015
    کسب اولین نورم استادبزرگی در تیرماه 94 (بلغارستان)
    کسب عنوان استادی بین المللی در فروردین 94(تایلند)
    کسب عنوان سومی تیمی مسابقات المپیاد جهانی 2014 مجارستان
    قهرمان اسیا در رده سنی زیر 16 سال -2014- هند
    کسب مدال تیمی مسابقا بین المللی قونیه ترکیه 2014
    کسب مدال برنز تیمی مسابقا بین المللی قونیه ترکیه 2013
    مقام دومی قهرمانی اسیا - رده سنی زیر 14 سال - ایران 2013
    مقام دوم تيمي و كسب مدال نقره ميز 5 در المپياد جهاني زير 16 سال (تركيه - 2012)
    مقام اول تیمی مسابقات قونیه - ترکیه 2012
    قهرمان اسیا در رده سنی زیر 14 سال سريلانكا و کسب مدال تیمی زیر 14 سال
    کسب مدال نقره تیمی سریع زیر 14 سال سریلانکا 2012
    مقام چهارم (مشترک با سوم ) جهان زیر 12 سال برزیل 2011
    قهرمان اسيا زير 12 سال فیلیپین 2011
    مقام ششم جهان زیر 12 سال 2010 یونان
    مقام هفتم جهان زیر 10 سال ترکیه 2009
    قهرمان اسيا زیر 10 سال 2009 هند و همچنین طلای تیمی زیر 10 سال
    مقام اول كشور در رده سني زير 12 سال
    مقام چهارم مسابقات زیر 14 سال قهرمانی جهان 2011
    قهرمان کشوردر سال 90-1389
    کسب مدال طلای asean ویتنام 2009 و اخذ عنوان استادی فیده
    کسب مدال تیمی زیر 10 سال - ویتنام 2008

  • استاد بین المللی نیما جوانبخت
    استاد بین المللی نیما جوانبخت
    کسب مقام سوم اسیا در رده سنی زیر 20 سال - 2015 قرقیزستان
    کسب مقام قهرمانی کشور در رده سنی زیر 20 سال - 1394
    کسب مقام دومی مسابقات سریع و چهارمی متعارف قهرمانی اسیا - رده سنی زیر 18 سال -ایران 2013
    كسب مقام دوم تيمي در مسابقات المپياد جهاني زير 16 سال (استانبول 2012)
    مقام چهارم زير 16 سال اسيا (2012 سريلانكا)
    مقام اول اسيا در مسابقات سريع و بليتس زير 16 سال اسيا (2012 سريلانكا)
    مقام دوم تيمي زير 16 سال اسيا (2012 سريلانكا)
    مقام ششم مسابقات قهرمانی جهان در رده سنی زیر 16 سال 2011
    قهرمان جشنواره سراسری کشور در سال 90
    مدال نقره زیر 16 سال اسیا فیلیپین 2011
    نفر سوم مسابقات قهرمانی کشور در رده سنی زیر 16 سال
    مدال برنز تیمی المپیاد جهانی2011 - مدال طلای انفرادی المپیاد جهانی 2011
    مدال طلای تیمی مسابقات ازاد ترکیه 2011

  • استاد فیده آنوشا مهدیان
    استاد فیده آنوشا مهدیان
    کسب عنوان دوم بلیتس غرب آسیا در قرقیزستان-2022
    کسب عنوان نایب قهرمانی بانوان کشور در اسفند 1400- کرمانشاه
    مقام سوم جوانان زیر 20 سال بانوان - سریلانکا 2021
    مقام سوم نوجوانان المپیاد جهانی زیر 16 سال - 2019
    مقام سوم تیمی المپیاد جهانی زیر 16 سال گرجستان - 2018
    مقام سوم زون 3.1 اسیا -2019
    مقام اول بانوان کشور - 1397
    مقام اول رده سنی زیر 16 سال کشور 1396
    مقام دوم مسابقات سریع آسیا رده سنی زیر 20 سال 1396
    مقام دوم کشور مرحله اول ودوم رده سنی زیر 14 سال 1395
    مقام دوم مرحله اول کشور رده سنی زیر 20سال 1395
    مقام سوم رده سنی زیر 14 سال دختران - 1394
    قهرمان کشور در رده سنی زیر 20 سال دختران - 1394
    قهرمان کشور در رده سنی زیر 12 سال - 1393
    مقام سوم مسابقات قهرمانی کشور رده سنی زیر ١٢سال _ 1392

  • استاد فیده طناز ازلی
    استاد فیده طناز ازلی
    کسب عنوان قهرمانی بانوان کشور - خرداد ۱۴۰۳
    کسب عنوان اول تیمی قهرمانی دانشجویان جهان -بلژیک 2022
    نایب قهرمانی تیمی و سوم انفرادی دانشجویان اسیا(آنلاین) اندونزی - 2020
    مقام دوم بلیتس دختران زیر 18 سال کشور - 1398
    مقام اول سریع دختران زیر 18 سال کشور - 1398
    مقام سوم بانوان کشور در سال 1397
    مقام دوم تیمی مسابقات المپیاد جهانی زیر 16 سال 2017
    مقام سوم سریع قهرمانی آسیا رده سنی زیر 16 سال 2017
    قهرمان کشور دررده سنی زیر16سال دختران 1395
    نایب قهرمان رده سنی زیر 15 سال دختران مدارس اسیا و کسب عنوان wcm - تهران 2016
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 14 سال - 1393

  • هستی خسروی
    هستی خسروی
    مقام دوم زیر ۱۶ سال قهرمانی کشور در سال ۱۴۰۳
    مقام دوم زیر 12 سال استان - 1398
    مقام دوم رده سنی زیر 10 سال کشور 1396
    کسب عنوان سومی قهرمانی جهان در رده سنی زیر 8 سال -2016
    قهرمان کشور در رده سنی زیر 8 سال دختران - 1394
    نایب قهرمان رده سنی زیر 6 سال جشنواره کشور - 1392

  • ارشیا محمدیان سیچانی
    ارشیا محمدیان سیچانی
    مقام سوم مسابقات برق آسا غرب آسیا در رده سنی زیر 18 سال- 2024- سریلانکا
    مقام اول مسابقات سریع غرب آسیا در رده سنی زیر 18 سال- 2024 - سریلانکا
    مقام سوم زیر ۱۴ سال کشور در سال ۱۴۰۳
    قهرمان رده سنی زیر ۱۴ سال مسابقات استاندارد قهرمانی کشور در سال ۱۴۰۲
    قهرمان مسابقات زیر ۱۴ سال سریع قهرمانی کشور در سال ۱۴۰۲
    مقام دوم رده سنی زیر ۱۲ سال مسابقات برق آسای قهرمانی کشور - تهران 1401
    مقام سوم مسابقات برق اسای آسیایی در رده سنی زیر ۱۲ سال در بالی اندنزی - 2022
    قهرمان زیر 10سال استان - 1398

  • استاد فیده بانوان پرنیان عباسی
    استاد فیده بانوان پرنیان عباسی
    کسب مقام سوم رده سنی زیر 12 سال کشور در سال 1391
    کسب مقام اول مشترک و عنوان استادي فيده مسابقات اسه ان در مسابقات اسه ان 2012
    مقام دوم قهرمانی کشور در رده زیر 10سال- سال 90-1389

  • استاد فیده بانوان مائده یوسفیان
    استاد فیده بانوان مائده یوسفیان
    قهرمان زیر ۱۴ سال کشور در سال ۱۴۰۳
    کسب مقام دومی جهان در رده سنی زیر 12 سال - گرجستان 2022
    قهرمان سریع بانوان شهرستان اصفهان - 1400
    اول تیمی زیر 12 سال اسیا - 2021- انلاین
    مدال برنز زیر 10 سال کشور - 1398
    مقام اول زیر 10 سال استان - 1398
    مقام سوم زیر 8سال جام اینده سازان کشور -اردیبهشت 1397

  • رامیلا واگوهیان
    رامیلا واگوهیان
    مقام سوم زیر 18 سال 1396
    کسب مقام سوم بازیهای سریع مدارس اسیا در رده سنی زیر 15 سال دختران - تهران 2016
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 20 سال دختران - 1394
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 18 سال - 1393
    مقام سوم قهرمانی کشور - رده سنی زیر 14 سال - 1392
    مقام دوم زیر 8سال کشور در سال 1388

  • فاطمه مشهدی
    فاطمه مشهدی
    قهرمان کشور در رده سنی زیر ۱۶ سال در سال ۱۴۰۲
    نایب قهرمان مسابقات سریع زیر ۱۶ سال قهرمانی کشور در سال ۱۴۰۲
    مقام اول کشور در رده سنی زیر 12 سال - 1398
    مقام اول زیر 12 سال استان - 1398
    مقام سوم رده سنی زیر 10 سال 1396
    کسب عنوان دومی مسابقات سریع مدارس اسیا در رده سنی زیر 9 سال دختران - تهران 2016
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 8 سال دختران - 1394
    قهرمان کشور در جشنواره کشوری رده سنی زیر 6 سال - تهران - 1392

  • محمدصادق نادری
    محمدصادق نادری
    قهرمان مسابقات اماتوزی اسیا- اصفهان 2016
    نایب قهرمان رده سنی زیر 14 سال پسران - 1394

  • علیرضا آقائی
    علیرضا آقائی
    کسب مقام سوم رده سنی زیر 18 سال کشور در سال 1391
    مقام دوم تيمي زير 16 سال اسيا(سريلانكا2012)
    نفر دوم مسابقات قهرمانی کشور در رده سنی زیر 16 سال در سال 90-1389
    تکرار مقام دوم رده سنی زیر 16 سال کشور - سال 91-1390

  • امیرحسین بادکوبی
    امیرحسین بادکوبی
    کسب مقام سوم رده سنی زیر 14 سال کشور در سال 1391
    كسب مقام اول اوپن زنده ياد دكتر نوابي (كرمان -1391)
    نایب قهرمان مسابقات زیر 20 سال کشور در سال 1391
    مقام سوم در رده سنی زیر 12 سال در سال 90-1389

  • محسن ترکان
    محسن ترکان
    نایب قهرمان مسابقات اماتوری اسیا- اصفهان 2016
  • اشکان ازلی
    اشکان ازلی
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 16 سال(1392) و راهیابی به مسابقات قهرمانی اسیا(2014)
  • فراز قلعه دار
    فراز قلعه دار
    نايب قهرمان اوپن زنده ياد دكتر نوابي (كرمان - 1391)
    قهرمان کشور در سال 1390 (رده سنی زیر 20سال)

  • کیارش نجفی
    کیارش نجفی
    1390- مقام سوم تیمی دانش اموزان اسیا2011
    قهرمان استات اصفهان در رده سنی زیر 16 سال - 1394

  • خشایار رجبی یزدی
    خشایار رجبی یزدی
    مقام سوم تیمی دانش اموزان اسیا - 2011
  • امید کریمی
    امید کریمی
    دارنده مدال برنز قهرمانی کشور کم بینایان و نابینایان - 1395 رامسر
  • عسل کاظم زاده
    عسل کاظم زاده
    کسب عنوان بهترین بازیکن ریتینگ دار زیر 1900 بانوان اماتوری اسیا- اصفهان 2016
    قهرمان استان در رده سنی زیر 12 سال - 1393
    راهیابی به فینال قهرمانی کشور بانوان (انتخابی تیم ملی بزرگسالان)1393
    قهرمان استان در رده سني زير 10 سال دختران -1391
    قهرمان استان در رده سنی زیر 20 سال دختران - سال 1390
    مقام هفتم رده سنی زیر 10 سال کشور - سال 91-1390
    مقام چهارم مسابقات قهرمانی کشور رده سنی زیر 8 سال 90-1389

  • آیدا عباسی
    آیدا عباسی
    نفر چهارم کشور در رده سنی زیر 10 سال 91-1390 و قهرمان استان در رده سنی زیر 10 سال دختران
    نفر چهارم کشور در رده سنی زیر 10 سال 91-1390
    قهرمان استان در رده سنی زیر 10 سال دختران

  • آرش جعفری قورتانی
    آرش جعفری قورتانی
    قهرمان کشور در رده سنی زیر 8 سال - 1398
    قهرمان زیر 8 سال استان - 1398
    قهرمان زیر 8 سال پسران(شهرستان اصفهان) - 1397

  • ارین اعتمادی
    ارین اعتمادی
    مدال برنز زیر 14 سال کشور - 1398
    مقام اول زیر 14 سال استان - 1398

  • پرنیا فتوحی
    پرنیا فتوحی
    قهرمان زیر ۱۲ سال شهرستان اصفهان - 1400
    قهرمان زیر 8 سال دختران - 1396

  • فریدون مختاری
    فریدون مختاری
    مقام سوم سریع 50تا65 پیشکسوتان کشور - شهرکزد 1398
    مقام سوم بلیتس 50تا65 پیشکسوتان کشور - شهرکزد 1398

  • احمد یزدان دوست
    احمد یزدان دوست
    مقام دوم سریع بالای 65 سال پیشکسوتان کشور - شهرکرد 1398
  • شایان ایمن
    شایان ایمن
    دوم تیمی زیر 14 سال اسیا - انلاین 2021
    قهرمان استان زیر 10 سال 1396
    نایب قهرمان استان زیر 12 سال 1397
    قهرمان استان زیر 12 سال 1398
    نایب قهرمان کشور زیر 14 سال 1399
    نایب قهرمان اسیا زیر14 سال 2021

  • امیر محمد نوروزی
    امیر محمد نوروزی
    مقام سوم رده سنی زیر ۱۰ سال قهرمانی کشور در سال ۱۴۰۳
    مقام اول زیر ۱۲ سال شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۲
    مقام سوم زیر ۱۰ سال شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۲
    قهرمان زیر ۸ سال پسران شهرستان اصفهان - 1401
    قهرمان زیر ۸ سال پسران شهرستان اصفهان - 1400

  • آرش نظریان
    آرش نظریان
    مقام سوم رده سنی زیر ۱۶ سال قهرمانی کشور در سال ۱۴۰۳
    مدال برنز زیر 8 سال استان - 1398

  • ارسلان بزرگزاد
    ارسلان بزرگزاد
    قهرمان بلیتس زیر ۸ سال کشور در سال ۱۴۰۲
  • رضا علی اکبری قهرمان پیشکسوتان شهرستان اصفهان - ۱۴۰۳
    رضا علی اکبری قهرمان پیشکسوتان شهرستان اصفهان - ۱۴۰۳
    کامبیز برزیده دوم
    حسینقلی جوکار سوم

  • رومینا علیخانی
    رومینا علیخانی
    رومینا علیخانی قهرمان بانوان شهرستان اصفهان در سال 1403
    پرنیا فتوحی دوم
    حمیده جباری تنها سوم

  • اندیشه بهارستان
    اندیشه بهارستان
    قهرمان مسابقات دسته دوم باشگاهها و دستجات آزاد شهرستان اصفهان در سال 1403
    مربیان ذهن برتر دوم
    شفا سوم

  • آرمان ترابی قهرمان زیر ۱۴ سال پسران شهرستان اصفهان- ۱۴۰۳
    آرمان ترابی قهرمان زیر ۱۴ سال پسران شهرستان اصفهان- ۱۴۰۳
    ۱- آرمان ترابی با ۵ امتیاز و پوئن شکنی ۲۲/۵
    ۲- امیر محمد نوروزی با ۵ امتیاز و پوئن شکنی ۲۲
    ۳- پویان نان آور با ۵ امتیاز و پوئن شکنی ۲۰/۵

  • مارال حبیبی قهرمان زیر ۱۴ سال دختران شهرستان اصفهان - ۱۴۰۳
    مارال حبیبی قهرمان زیر ۱۴ سال دختران شهرستان اصفهان - ۱۴۰۳
    ۱- مارال حبیبی با ۴/۵ امتیاز
    ۲- ثمین نیک نژادی با ۴ امتیاز
    ۳- رها سادات موتاب با ۳ امتیاز و پوئن شکنی ۱۴/۵

  • دینا حاجی صادقیان قهرمان زیر ۱۸ سال دختران شهرستان اصفهان- ۱۴۰۳
    دینا حاجی صادقیان قهرمان زیر ۱۸ سال دختران شهرستان اصفهان- ۱۴۰۳
    ۱- دینا حاجی صادقیان با ۵/۵ امتیار
    ۲- ملینا کیاسی با ۴/۵ امتیاز
    ۳- غزاله سواری با ۴ امتیاز

  • شایان زمانی قهرمان زیر ۱۸ سال پسران شهرستان اصفهان- ۱۴۰۳
    شایان زمانی قهرمان زیر ۱۸ سال پسران شهرستان اصفهان- ۱۴۰۳
    ۱- شایان زمانی با ۴/۵ امتیاز
    ۲- محمدرضا خان احمدی با ۴ امتیاز
    ۳- مسیح فرهمند با ۳ امتیاز و پوئن شکنی ۱۶

  • رادمهر زارعی قهرمان زیر ۱۰ سال پسران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    رادمهر زارعی قهرمان زیر ۱۰ سال پسران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    ۱- رادمهر زارعی
    ۲- آرمان ترابی
    ۳- راستین تدین فر

  • ثمین نیک نژادی قهرمان زیر ۱۰ سال دختران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    ثمین نیک نژادی قهرمان زیر ۱۰ سال دختران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    ۱- ثمین نیک نژادی
    ۲- سارینا شیخی
    ۳- ویانان محمدی

  • مسیحا وکیلی قهرمان زیر ۱۶ سال پسران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    مسیحا وکیلی قهرمان زیر ۱۶ سال پسران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    ۱- مسیحا وکیلی
    ۲- عباس کلانتری
    ۳- علی هاتفی کیا

  • سارینا امیری شهبازی قهرمان زیر ۱۶ سال دختران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    سارینا امیری شهبازی قهرمان زیر ۱۶ سال دختران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    ۱- سارینا امیری شهبازی
    ۲- فاطمه سادات احمدی
    ۳- مهشید سعیدخو

  • علی زمانی قهرمان زیر ۸ سال پسران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    علی زمانی قهرمان زیر ۸ سال پسران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    ۱- علی زمانی
    ۲- رهام رعنایی
    ۳- ویهان جفاری

  • حلما القجه قهرمان زیر ۸ سال دختران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    حلما القجه قهرمان زیر ۸ سال دختران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    ۱- حلما القجه
    ۲- نیلوفر شاکری پور
    ۳- لیا شریفی فرد

  • یاسین ناطقی قهرمان زیر ۱۲ سال پسران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    یاسین ناطقی قهرمان زیر ۱۲ سال پسران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    ۱- یاسین ناطقی
    ۲- محمد حسن توکلی
    ۳- محمد ناظری نوش آبادی

  • ثمین نیک نژادی قهرمان زیر ۱۲ سال دختران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    ثمین نیک نژادی قهرمان زیر ۱۲ سال دختران شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    ۱- ثمین نیک نژادی
    ۲- مهدیس کریمی
    ۳- رها سادات موتاب

  • ارشیا محمدیان قهرمان شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    ارشیا محمدیان قهرمان شهرستان اصفهان در سال ۱۴۰۳
    ۱- ارشیا محمدیان
    ۲- آریا خالوئی
    ۳- مجید صمیمی